- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zbarciogii umpluti cu carne de miel este un preparat de munte care este foarte aromat si gustos.
Ingrediente
- 15-16 zbarciogi
- 250 gr carne tocata de miel
- verdeata
- sare
- piper macinat
- 1 galbenus
- 1 ceapa
- 1 lingura cu unt
- 200 gr smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Alegi zbarciogii intregi, ii speli si le scoti palariile. ii lasi sa se scurga, presari sare pe ei.
- Carnea de miel tocata o amesteci cu o ceapa, un galbenus de ou, verdeata tocata, sare si piper macinat. Amestecul acesta il omogenizezi si umpli palariile de zbarciogi cu el.
- Ungi o cratita cu unt, pui palariile cu umplutura in sus, acoperi cu apa calda si scazi pe foc mic sau la cuptor.
- Cand carnea este patrunsa adaugi smantana sarata si scazi la cuptor sau pe plita, cu cratita descoperita.
- Servesti fierbinte cu paine proaspata si un vin alb tare sau vin rose.