- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de spanac este atat de gustoasa, incat o puteti servi chiar si la garnitura, sau la micul dejun rece, a doua zi.
Ingrediente
- 1 kg spanac proaspat
- 5 linguri cascaval ras
- 1 lingura faina
- 70 gr unt
- 3 oua
- 4 linguri pesmet
- 100 ml lapte
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata spanacul, se spala, apoi s eopareste cateva minute in apa cu sare. Cand spanacul s-a inmiat se scurge si se lasa in sita pana se raceste, dupa care se toaca marunt.
- Se amesteca spanacul tocat cu 50 gr unt si faina, apoi se pune iarasi pe foc, amestecand. se adauga laptele si se fierbe pana se ingroasa bine , adagand putina sare, dupa gust. Se ia spanacul de pe foc, se adauga cascavalul, pesmetul, galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor.
- Se unge o forma termorezistenta cu 20 gr de unt, se presara cu pesmet, apoi se toarna compozitia care se baga in cuptorul incins sa se coaca la foc mic, 40 de minute.