Budinca de spanac- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de spanac este atat de gustoasa, incat o puteti servi chiar si la garnitura, sau la micul dejun rece, a doua zi.

Ingrediente

    • 1 kg spanac proaspat
    • 5 linguri cascaval ras
    • 1 lingura faina
    • 70 gr unt
    • 3 oua
    • 4 linguri pesmet
    • 100 ml lapte
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata spanacul, se spala, apoi s eopareste cateva minute in apa cu sare. Cand spanacul s-a inmiat se scurge si se lasa in sita pana se raceste, dupa care se toaca marunt.
  2. Se amesteca spanacul tocat cu 50 gr unt si faina, apoi se pune iarasi pe foc, amestecand. se adauga laptele si se fierbe pana se ingroasa bine , adagand putina sare, dupa gust. Se ia spanacul de pe foc, se adauga cascavalul, pesmetul, galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor.
  3. Se unge o forma termorezistenta cu  20 gr de unt, se presara cu pesmet, apoi se toarna compozitia care se baga in cuptorul incins sa se coaca la foc mic, 40 de minute.

Recomandari

Mancaruri