- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta rapida, sanatoasa dar si foarte gustoasa servita cu o portie de mamaliga.Reteta de ficatei de pasare in sos de rosii este preparatul ideal pentru un pranz in familie la sfarsit de saptamana.
Ingrediente
- 1 kg de ficatei de pasare
- 4 rosii coapte
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 1 lingura de pasta de tomate
- ulei
- sare si piper
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Speli ficateii si ii stergi cu ajutorul unor prosoape de bucatarie. Apoi ii sarezi si ii pui la prajit.
- Intre timp speli morcovii, ii cureti si ii dai pe razatoare. Ardeiul gras il speli si il tai fasii. Speli si cureti pastarnacul apoi il tai rondele.
- Pui la fiert morcovii dati pe razatoare, ardeiul gras si pastarnacul taiat impreuna cu o lingura de ulei si una de apa. Adaugi ficateii prajiti impreuna cu o lingura din uleiul in care s-au prajit .Lasi la fiert 15 minute.
- Cureti rosiile de coaja, le tai marunt si le adaugi peste ficatei apoi potrivesti de sare si piper urmand la sfarsit sa pui si pasta de tomate.
- Lasi sa mai fiarba putin pana scade apa dupa care opresti aragazul si ornezi cu patrunjel verde.