Peste umplut cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Incearca aceasta reteta daca vrei un pranz copios si sanatos in aceasi timp. O reteta usoara recomanadata si celor ca sunt la dieta.

Ingrediente

    • 2 pesti(caras de marime potrivita)
    • 3-4 rosii
    • 1 dovlecel
    • 4 catei de usturoi
    • 1-2 ardei gras
    • 3-4 morcovi mici
    • 1 pastarnac
    • 2 cartofi
    • o legatura de ceapa verde
    • marar
    • sare
    • piper boabe
    • boia
    • ulei de masline
    • sos de ardei iute
    • unt
    • vin alb sec

Instructiuni de preparare

  1. Iei pestii, ii tai pe burta,ii cureti de mate si de solzi si le indepartezi partea din interiorul urechii, apoi dai cu sare.
  2. Separat, tai legumele:rosiile felii,dovleceii, pastarnacul si morcovii  bare si ardeii felii. Ceapa o tai marunt,atat partea alba cat si cea verde.Usturoiul il tai marunt si cartofii cubulete.
  3. Pui intr-o tigaie la calit, un cubulet de unt si putin ulei de masline si lasi legumele timp de 5-7 minute, dupa care le scoti si le pui pe servete absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.
  4. Ungi o tava cu ulei de masline si adaugi un pat de legume. Iei pestele il ungi cu ulei,apoi il calesti 3 minute in unt, dupa care ii umpli burta cu legumele calite.
  5. Peste patul de legume pui pestele, sarezi, pui boia si sosul de ardei iute,adaugi un fir de marar si cateva boabe de piper si acoperi totul cu o folie de aluminiu.
  6. Dupa aproximativ 15-20 de minute, incerci pestele si adaugi un pahar de vin alb, continuandu-se coacerea.
  7. Spre final, indepartezi folia de aluminiu si mai lasi 10 minute la cuptor.

Recomandari

Mancaruri