- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Incearca aceasta reteta daca vrei un pranz copios si sanatos in aceasi timp. O reteta usoara recomanadata si celor ca sunt la dieta.
Ingrediente
- 2 pesti(caras de marime potrivita)
- 3-4 rosii
- 1 dovlecel
- 4 catei de usturoi
- 1-2 ardei gras
- 3-4 morcovi mici
- 1 pastarnac
- 2 cartofi
- o legatura de ceapa verde
- marar
- sare
- piper boabe
- boia
- ulei de masline
- sos de ardei iute
- unt
- vin alb sec
Instructiuni de preparare
- Iei pestii, ii tai pe burta,ii cureti de mate si de solzi si le indepartezi partea din interiorul urechii, apoi dai cu sare.
- Separat, tai legumele:rosiile felii,dovleceii, pastarnacul si morcovii bare si ardeii felii. Ceapa o tai marunt,atat partea alba cat si cea verde.Usturoiul il tai marunt si cartofii cubulete.
- Pui intr-o tigaie la calit, un cubulet de unt si putin ulei de masline si lasi legumele timp de 5-7 minute, dupa care le scoti si le pui pe servete absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.
- Ungi o tava cu ulei de masline si adaugi un pat de legume. Iei pestele il ungi cu ulei,apoi il calesti 3 minute in unt, dupa care ii umpli burta cu legumele calite.
- Peste patul de legume pui pestele, sarezi, pui boia si sosul de ardei iute,adaugi un fir de marar si cateva boabe de piper si acoperi totul cu o folie de aluminiu.
- Dupa aproximativ 15-20 de minute, incerci pestele si adaugi un pahar de vin alb, continuandu-se coacerea.
- Spre final, indepartezi folia de aluminiu si mai lasi 10 minute la cuptor.