Budinca de urzici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Urzicile sunt primele plante bune de mancat dupa o iarna intreaga.Urzica poate deveni apetisanta in retete precum budinca de urzici. . Aceasta budina cu urzici va fi pe placul familiei tale si vor lipsi protestele la adresa urzicilor.

Ingrediente

    • 700 gr urzici
    • 100 gr unt
    • 300 ml lapte dulce
    • 125 gr faina
    • 75 gr pesmet
    • 100 gr cascaval
    • 2 oua
    • 50 gr orez
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata urzicile, se spala in mai multe ape si apoi se  pun intr-o oala cu apa fierbinte, si se lasa 15 minute sa fiarba.
  2. Dupa fierbere, le scurgi, le lasi sa se raceasca si le toci marunt.
  3. Se pune o oala cu apa pe foc, se adauga putin sare, iar cand apa atingr punctul de fierbere se pune orezul spalat si scurs de apa.
  4. Urzile tocate le freci cu 75 gr faina si se pun apoi intr-un  vas in care ai pus untul si le lasi sa se caleasca.Se adauga orezul partial fiert si se amesteca sa nu se lipeasca. Adaugi zeama din care au fiert urzicile sau lapte.
  5. Se ia o tava si se unge cu unt api se tapeteaza cu pesmet, apoi se toarma compozitia de urzici. Deasupra se pun ouale batute si cascavalul ras.
  6. Vasul se baga in cuptorul incins pana cand cascavalul capata o culoare rumenie.
  7. Aceasta budinca se poate servi ca gustare sau drept garnitura.

Recomandari

Mancaruri