- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii umpluti cu zarzavat este o mancare delicioasa de vara, pe care o puteti servi atat calda cat si rece
Ingrediente
- 6 dovlecei mijlocii
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 2-3 cepe
- 6 rosii
- 175 ml ulei
- marar verde
- patrunjel verde
- 1 capatana de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala dovleceii, se curata de coaja, se inlatura cotorul si varful,apoi se golesc de seminte folosind coada lunga a unei lingurite.
- Se scoate cu atentie si miezul dovleceilor, care se amesteca cu celelalte legume trecute pe razatoarea mare si se calesc in ulei.
- Se curata morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel, se spala, se trec pe razatoare.
Ceapa se curata, se toaca marunt, se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se lucreaza in cratita mare, acoperita cu capac.
- Cand ceapa devine transparenta se pun legumele si miezul dovleceilor, se pune usturoiul tocat marunt si se lasa sa scada un sfert de ora. Cand legumele sunt gata se amesteca peste ele 3 rosii taiate felii si verdeata tocata, se sareaza, se omogenizeaza, se umplu dovleceii. Se pun in forma larga, asezati la rand intre ei se pun felii de rosii fara pielita, restul de ulei si felii de dovlecel. Se acopera cu apa calda, se da forma la cuptor 45 de minute.
- Dovleceii se servesc calzi cu o lingura de iaurt rece deasupra.