- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legumele de vara umplute cu tocatura de soia este mancarea perfecta in zilele caniculare de vara cand dorim un preparat usor si foarte gustos.
Ingrediente
- 4 cartofi
- 4 dovlecei
- 6 rosii
- 6 cepe
- 200 gr tocatura de soia
- sare
- patrunjel tocat
- 175 ml ulei
- piper macinat
- 1 felie de franzela
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se curata de coaja cartofii si dovleceii, se golesc de miez, apoi se golesc de miez rosiile si se lasa pe o sita la scurs.
- Cepele se oparesc 2- 3 minute in apa clocotinda, se curata de coaja de deasupra, se scoate miezul si se pastreaza 2-3 foi dinafara. Se lasa la scurs pe sita.
- Tocatura de soia se fierbe in apa cu sare 15 minute, se raceste si se amesteca omogen cu: miezul de ceapa, miezul de la 3 rosii, miezul de dovlecei si de cartofi tocat marunt, cu sarea necesara, piper macinat si o felie de franzela.
- Cu amestecul obtinut se umplu legumele (cartofii, dovleceii, rosiile si cepele), care se asaza pe tava mare a araga
- Se tin in cuptorul cald 3/4 ora, apoi se scot, se servesc cu paine proaspata.