- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul de iarna.este mancarea perfecta in zilele caniculare de vara, mai ales daca o serviti rece.
Ingrediente
- 1 varza acra
- 1 borcan cu fasole verde conservata
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 borcan cu mazare conservata
- 5-6 cartofi
- 4 morcovi
- 2 cepe mari
- fasole boabe fiarta
- 170 ml ulei
- bulion de rosii
- cimbru
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se pune varza in apa rece pentru 1 ora, dupa care se scurge si se toaca fasii subtiri si se pune in cratita mare impreuna cu uleiul. Cand varza s-a inmuiat se pun peste ea morcovii, telina, pastarnacul si cepele - toate curatate si taiate felii mari.
- Se lasa sa fiarba acoperite cu 1 cana cu apa calda 1/4 ora, dupa care se pun cartofii taiati cuburi mici, bulionul de rosii (sau rosii din conserva), putina sare si cimbru. Se acopera cratita si se lasa legumele sa fiarba inabusit 1/2 ora. Atunci se pun in ghiveci fasolea si mazarea dupa ce au fost spalate si scurse.
- Cratita cu ghiveci se decoreaza cu boabe de fasole alba fiarta separat, se pun boabe de piper si se pune in cuptorul fierbinte pentru 3/4 ora.
Daca nu mai are sos ghiveciul se pune in cuptor cu 1 cana cu apa calda si se lasa sa scada. Se serveste cald sau rece, cu paine de casa.