- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de varza cu tocatura de soia este un preparat de post foarte gustos.
Ingrediente
- 1 varza murata
- 2 cepe
- 175 ml ulei
- 200 gr granule de soia
- 2 morcovi
- 1 ardei iute tocat
- 2-3 linguri cu bulion de rosii
- sare
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati varza si lasati-o in apa calduta pentru 20 minute, apoi scurgeti in sita si tocati marunt. Puneti varza intr-o cratita mareimpreuna cu uleiul si caliti-o impreuna cu 1 ceapa tocata fin. Condimentati cu ardei iute tocat marunt, bulion de rosii si cimbru.
- Fierbeti granulele de soia cu apa calda 15 minute, scurgeti in sita, amestecati cu 1 ceapa tocata fin si morcovii trecuti pe razatoarea mica si framantati amestecul 2-3 minute.
- Ungeti cu ulei o forma de sticla termorezistenta, puneti un strat de varza calita, acoperiti cu tocatura de soia. Ultimul strat este de varza.
- Desfaceti in apa calda 1 lingura de bulion, turnati peste budinca. Puneti forma in cuptor pentru jumatate de ora.
- Serviti budinca taiata felii mari, langa paine de casa.