- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele taranesti este un preparat delicios de vara, plin de vitamine. Desi este gustos cald, aromele acestui preparat se intensifica cu cat el este mai rece.
Ingrediente
- 3 vinete
- 500 gr rosii
- 1 ceapa
- 4 ardei grasi
- 6 catei de usturoi
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se coc vinetele, se curata de coaja, se desfac fasii, apoi se pun pe un fund de lemn sa se scurga.
- Ardeii se coc, se invelesc intr-o carpa si apoi se curata de pielite, seminte si se taie fasii. Se toaca ceapa si usturoiul, care apoi se calesc in ulei fierbinte, dar cu focul mic. Se curata rosiile si se taite felii.
- Intr-un vas termorezistent se asaza un rand de vinete, unul de ardei, rosii, usturoiul taiat feliute amestecat cu ceapa calita. Se presara putina sare, se mai pune putin ulei si se baga tava in cuptorul incins 30 de minute.
- Cand sutn gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.