- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Urzicile merg foarte bine in aceasta combinatie de urzici cu orez. Aceste urzici cu orez pun in valoare gustul urzicilor si par sa tina mai bine de foame. Daca va plac, puteti prepara aceste urzici cu orez de cat mai multe ori in sezonul urzicilor.
Ingrediente
- 500 gr urzici
- 1 litru zeama in care au fiert urzicile
- 100 gr unt
- 150 gr orez
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se aleg urzici tinere, de la care se iau numai varfurile. Urzicile se spala in 3-4 ape reci si se fierb in putina apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun urzicile, se lasa sa fiarba, apoi se scurg intr-un vas curat, pentru ca apa in care au fiert este buna de baut.
- Dupa ce au fiert urzicile se amesteca cu orezul bine spalat, se adauga untul, se toarna zeama in care au fiert si se baga vasul inc uptorul incins pana scade zeama si se umfla orezul.