- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele cu masline este un preparat delicios de post cu care va puteti energia pozitiv corpul datorita vitaminelor pe care le contine.
Ingrediente
- 4 vinete
- 200 ml ulei
- 10 rosii
- 1 lingura faina
- 250 gr masline
- 6 cepe
- 4 linguri verdeata tocata
- 1 catel de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
- Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie felii, se sareaza si se lasa 30 de minute sa-si lase zeama amara, apoi se scurg intre palme, se sterg, se dau prin faina si se prajesc in ulei.
- Maslinele desarate se curata de samburi, rosiile se curata de coaja, iar jumatate din ele se pun sa fiarba si se prepara sos, iar cele ramase se taie felii.
- Se toaca marunt patrunjel verde, marar verde si putin tarhon. Se taie ceapa felii subtiri si se caleste in ulei.
- Intr-o tava termorezistenta se asaza un rand de vinete, apoi masline, felii de rosii, ceapa calita si usturoiul taiat feliute subtiri, verdeata si se repeta randurile pana se termina ingredientele. La final se presara sare si se toarna sosul de rosii si putina apa sau vin.
- Vasul se baga in cuptorul incins pana scade toata zeama lasata de legume, apoi se lasa sa se racoreasca si se poate servi.