Vinete dietetice la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele la cuptor sunt un preparat delicios, indicat atat in zilele de post cat si in multe cure si regimuri. Vinetele dietetice la cuptor se prepara rapid si sunt foarte sanatoase.

Ingrediente

    • 4 vinete
    • 6 rosii
    • patrunjel verde tocat
    • 4 cepe
    • 6 catei de usturoi
    • 100 ml ulei
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala vinetele si se curata de coaja din loc in loc, se taie felii, se presara cu putina sare si se lasa asa 20 de minute, intr-un vas. Dupa cele 20 de minute, vinetele se oparesc in apa fierbinte, se scot si se scurg de zeama apasand feliile intre palme.
  2. Ceapa, se curata, se spala si  se taie felii foarte subtiri. Rosiile se spala, se curata de seminte si de coaja si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie si el feliute subtiri.
  3. Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei, se asaza un strat de felii de vinete, apoi un strat de ceapa si un strat de felii de rosii. Printre ele se pun feliute de usturoi, verdeata tocata marunt, sare si piper, si se repeta randurile pana se termina toate ingredientele.
  4. Deasupra se toarna restul de ulei si se baga vasul in cuptorul incins, unde se lasa sa fiarba pana scade apa lasata de rosii, apoi se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca si se poate servi.

Recomandari

Mancaruri