Budinca de varza-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de varza este o mancare de post care se prepara mai ales in postul Craciunului.

Ingrediente

    • 1 varza alba
    • 2 linguri cu unt
    • 175 gr smantana
    • 175 ml lapte
    • 2 oua
    • 250 gr telemea de oaie sau de capra
    • sare
    • 2 felii de franzela
    • 175 ml suc de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati varza intreaga, apoi scoateti frunzele mari exterioare, pe care le spalati si le lasati sa se scurga.
  2. Impartiti miezul de varza in sferturi apoi tocati. Strangeti tocatura intr-un vas mare si amestecati peste ea: miezul de paine inmuiat in lapte si faramitat, branza data pe razatoare, ouale batute spuma, smantana si laptele ramas. Sarati dupa dorinta si framantati amestecul cu mana.
  3. Ungeti o forma sau o tava de friptura cu pereti inalti cu o lingura de unt. Intindeti cateva foi de varza pe fundul formei, asezati deasupra umplutura de branza, puneti peste umplutura alte foi de varza.
  4. Stropiti cu untul ramas pe care l-ati inmuiat pe foc. Turnati deasupra suc de rosii. Puneti tava in cuptorul fierbinte si lasati sa se coaca budinca la foc potrivit jumatate de  ora.
  5. Cand este gata, taiati felii mari si serviti langa paine de casa.

Recomandari

Mancaruri