- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de varza este o mancare de post care se prepara mai ales in postul Craciunului.
Ingrediente
- 1 varza alba
- 2 linguri cu unt
- 175 gr smantana
- 175 ml lapte
- 2 oua
- 250 gr telemea de oaie sau de capra
- sare
- 2 felii de franzela
- 175 ml suc de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati varza intreaga, apoi scoateti frunzele mari exterioare, pe care le spalati si le lasati sa se scurga.
- Impartiti miezul de varza in sferturi apoi tocati. Strangeti tocatura intr-un vas mare si amestecati peste ea: miezul de paine inmuiat in lapte si faramitat, branza data pe razatoare, ouale batute spuma, smantana si laptele ramas. Sarati dupa dorinta si framantati amestecul cu mana.
- Ungeti o forma sau o tava de friptura cu pereti inalti cu o lingura de unt. Intindeti cateva foi de varza pe fundul formei, asezati deasupra umplutura de branza, puneti peste umplutura alte foi de varza.
- Stropiti cu untul ramas pe care l-ati inmuiat pe foc. Turnati deasupra suc de rosii. Puneti tava in cuptorul fierbinte si lasati sa se coaca budinca la foc potrivit jumatate de ora.
- Cand este gata, taiati felii mari si serviti langa paine de casa.