Budinca de varza- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de varza este un preparat de post, numai bun la felul principal.

Ingrediente

    • 1 varza dulce mica
    • 150 gr unt
    • 150 gr smantana
    • 200 gr orez
    • 2 cepe
    • 1 lingura pesmet
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata varza de primele foi, apoi se da pe razatoarea mare. Se pune varza intr-o cratita cu putin unt si se amesteca cu putina sare, lasand-o sa se caleasca, amestecand continuu.
  2. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste si ea in putin unt, apoi se adauga orezul spalat si se amesteca pe foc pana cand orezul incepe sa se ingalbeneasca. Se toarna 500 ml de apa, se mai adauga sare si piper si se lasa sa fiarba, acoperind vasul cu capac.
  3. Se unge cu putin unt o cratita, se presara cu pesmet, apoi se asaza un strat de varza calita,un strat de orez si se repeta, in asa fel ca ultimul strat sa fie de varza. Se toarna 100 ml de apa fierbinte si se introduce la cuptor  pentru 40 de minute.
  4. Budinca de varza se servetse calda cu smantana.

Recomandari

Mancaruri