- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gasca cu mere este un preparat destul de complicat, dar cu care ii veti surprinde pe cei dragi de fiecare data cand o veti prepara.
Ingrediente
- 1 gasca
- 12 mere
- 100 gr slanina
- 40 gr unt
- 200 ml vin
Instructiuni de preparare
- Se curata gasca, se spala, apoi se unge in interior si in afara cu unt, se sareaza si se umple cu merele taiate sferturi si calite putin in unt.
- Se asaza gasca umpluta intr-o tava, se toarna vinul, se adauga si bucatele de slanina, apoi se introduce tava la cuptor ca sa se friga gasca, la foc mic, si sa se patrunda bine.
- Din cand in cand se mai unge gasca cu sosul din tava si se mai intoarce ca sa se friga uniform.
- Cand gasca este gata se serveste aranjata bucati sau intreaga pe un platou cu merele de jur imprejur.