- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gasca cu sos este un preparat care se poate consuma, atat cald cat si rece. Servit a doua zi aromele sunt mult mai puternice.
Ingrediente
- pulpele si pieptul de la o gasca
- 1/2 telina
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 200 ml smantana
- 1 ceapa
- 1 lingurita faina
- 2 morcovi
- 100 gr unt
- pesmet
- sare
- 1 catel de usturoi
- 2 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se fierbe carnea de gasca impreuna cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa, timp de 2 ore, sa foc mic. Cand carnea este fiarta, se scoate din supa, se lasa sa se raceasca, se taie pieptul felii, iar pulpele se dezoseaza.
- Carnea se condimenteaza cu putina sare, se da prin faina, ou batut si pesmet si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti.
- Separat se prepara un sos din 25 gr unt, 1 lingurita de faina, stins cu supa in care a fiert carnea, apoi se adauga smantana.
- Se aranjeaza snitelele pe o farfurie mare, se toarna sosul peste ele, apoi se poate servi.