Gasca cu sos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gasca cu sos este un preparat care se poate consuma, atat cald cat si rece. Servit a doua zi aromele sunt mult mai puternice.

Ingrediente

    • pulpele si pieptul de la o gasca
    • 1/2 telina
    • 2 oua
    • 2 linguri faina
    • 200 ml smantana
    • 1 ceapa
    • 1 lingurita faina
    • 2 morcovi
    • 100 gr unt
    • pesmet
    • sare
    • 1 catel de usturoi
    • 2 litri apa

Instructiuni de preparare

  1. Se fierbe carnea de gasca impreuna cu 30 gr unt, morcovii, telina si ceapa, timp de 2 ore, sa foc mic. Cand carnea este fiarta, se scoate din supa, se lasa sa se raceasca, se taie pieptul felii, iar pulpele se dezoseaza.
  2. Carnea se condimenteaza cu putina sare, se da prin faina, ou batut si pesmet si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti.
  3. Separat se prepara un sos din 25 gr unt, 1 lingurita de faina, stins cu supa in care a fiert carnea, apoi se adauga smantana.
  4. Se aranjeaza snitelele pe o farfurie mare, se toarna sosul peste ele, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri