- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In zilele cand doriti un pranz special sau doriti sa preparati ceva sanatos si plin de vitamine, este cazul sa preparati calcanul in sos de vin.
Ingrediente
- 1 calcan
- 1 lamaie
- 1 litru vin
- 4 cepe
- 200 ml ulei
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se curata pestele si se spala bine sub jet de apa rece. Ceapa se cuata, apoi se taie felioare subtiri si se pune intr-o cratita cu uleiul si se caleste la foc mic, cat sa se inmoaie bine, apoi se adauga pestele desfacut in fileuri, se toarna vinul, se pune sare, piper, patrunjel verde tocat marunt, zeama de lamaie si se introduce la cuptor, cu focul mic.
- Cand intra furculita usor in peste se scoate din cuptor si se poate servi.