Chiftelute moldovenesti cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelutele moldovenesti cu smantana trebuie sa le incercati, deoarece gustul sosului de smanatana moldovenesc nu il veti intalni in alta parte.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vita
    • patrunjel verde
    • marar verde
    • 1 ou
    • 1 lingurita faina
    • 1 ceapa
    • sare
    • 200 gr smantana
    • unt sau ulei pentru prajit

Instructiuni de preparare

  1. Se inmoaie painea in apa, se stoarce si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea. daca carnea este batrana se pune si o lingura cu pesmet care o fragezeste. Ceapa se toaca si se caleste usor in ulei, pana se inmoaie bine, apoi se adauga in carne, se mai pune sare, verdeatya tocata, piper, oul si se framanta bine.
  2. Din amestecul preparat se fac chiftelute mici si rotunde acre se prajesc in unt sau ulei.
  3. Smantana se amesteca cu o lingurita de faina.
  4. Se pun chitelutele prajite intr-o cratita, se toarna un pahar cu apa, se lasa sa fiarba, apoi se adauga smantana, putina verdeata tocata, se mai fierb in 2-3 clocote si se servesc cu mamaliga.
  5. Cine doreste chiftelute dietetice nu le prajeste ci le poate fierbe in apa.

Recomandari

Mancaruri