- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele moldovenesti cu smantana trebuie sa le incercati, deoarece gustul sosului de smanatana moldovenesc nu il veti intalni in alta parte.
Ingrediente
- 500 gr carne de vita
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 ou
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa
- sare
- 200 gr smantana
- unt sau ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se inmoaie painea in apa, se stoarce si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea. daca carnea este batrana se pune si o lingura cu pesmet care o fragezeste. Ceapa se toaca si se caleste usor in ulei, pana se inmoaie bine, apoi se adauga in carne, se mai pune sare, verdeatya tocata, piper, oul si se framanta bine.
- Din amestecul preparat se fac chiftelute mici si rotunde acre se prajesc in unt sau ulei.
- Smantana se amesteca cu o lingurita de faina.
- Se pun chitelutele prajite intr-o cratita, se toarna un pahar cu apa, se lasa sa fiarba, apoi se adauga smantana, putina verdeata tocata, se mai fierb in 2-3 clocote si se servesc cu mamaliga.
- Cine doreste chiftelute dietetice nu le prajeste ci le poate fierbe in apa.