- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul cu carne de vita este un fel de mancare delicios mai ales daca este servit vara, rece.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita
- 3 cartofi
- 1/4 varza
- 1 castravecior verde
- 100 gr mazare
- 1 fir de praz
- 1 kg rosii
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 6 buchetele de conopida
- 200 ml ulei
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea bucatele si se pune intr-o cratita mai mare cu 4 linguri de ulei, pe foc mic si se lasa acoperita cu un capac sa se inabuse bine pana scade zeama lasata de carne. Se mai toarna cate putina apa si se fierbe pana incepe sa se inmoaie carnea, apoi se lasa sa scada apa, se adauga legumele curatate si taiate felioare subtiri( varza se taie fideluita subtire, iar cartofii se taie in bucati mai mari).
- Toate legumele se amesteca in cratita cu carnea, apoi se adauga rosiile taiate felii, sare si piper, verdeata tocata, restul de ulei si se introduce cratita la cuptor sa fiarba, pana cand carnea si legumele sunt patrunse bine.