Canapele de vinete cu legume si carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Canapelele de vinete cu legume si carne sunt foarte aromate. daca doriti puteti adauga deasupra in momentul cand le introduceti la cuptor si o felie de mozzarella sau cascaval

Ingrediente

    • 8 vinete potrivite
    • 4 ardei kapia
    • 300 gr carne tocata de vite
    • 1 lingura bulion
    • 8 ardei cornul-caprei
    • 2 cepe
    • 4 catei de usturoi
    • 200 ml vin alb
    • ulei
    • 1 fir de rozmarin
    • piper nagru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata vinetele in zebra, din cm in cm, apoi cresteaza-le in lung, da-le cu sare si pune-le la copt in cuptor. Lasa-le vreo 15 minute, scoate-le si scobeste-le de miez, astfel incat sa ramana numai coaja.
  2. Da ceapa pe razatoare si pune-o sa se caleasca  intr-o lingura de ulei cu putina sare. cand ceapa s-a inmuiat, adauga carnea tocata, miezul de vanata tocat, sare si piper, dupa gust si usturoiul tocat marunt.
  3. Lasa pe foc, amestecand din cand in cand si adauga vinul putin cate putin, pana cand se inmoaie. Adauga bulionul, amesteca si mai lasa 2-3 minute pe foc.
  4. Umple vinetele pe jumatate cu aceasta compozitie, pune jumatatile de ardei cornul-caprei de-a lungul vinetei, ca intr-o copaie, unple cu putina compozitie de carne, apoi acopera cu felii mari de ardei kapia.
  5. Pune bucatile de vinete umplute intr-o tava unsa cu ulei si apa, boabe de piper negru si o crenguta de rozmarin si baga apoi tava in cuptorul incins 20 de minute.
  6. Cand sunt gata, scoate-le din cuptor si le poti servi fierbinti sau reci.

Recomandari

Mancaruri