- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Canapelele de vinete cu legume si carne sunt foarte aromate. daca doriti puteti adauga deasupra in momentul cand le introduceti la cuptor si o felie de mozzarella sau cascaval
Ingrediente
- 8 vinete potrivite
- 4 ardei kapia
- 300 gr carne tocata de vite
- 1 lingura bulion
- 8 ardei cornul-caprei
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- ulei
- 1 fir de rozmarin
- piper nagru
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata vinetele in zebra, din cm in cm, apoi cresteaza-le in lung, da-le cu sare si pune-le la copt in cuptor. Lasa-le vreo 15 minute, scoate-le si scobeste-le de miez, astfel incat sa ramana numai coaja.
- Da ceapa pe razatoare si pune-o sa se caleasca intr-o lingura de ulei cu putina sare. cand ceapa s-a inmuiat, adauga carnea tocata, miezul de vanata tocat, sare si piper, dupa gust si usturoiul tocat marunt.
- Lasa pe foc, amestecand din cand in cand si adauga vinul putin cate putin, pana cand se inmoaie. Adauga bulionul, amesteca si mai lasa 2-3 minute pe foc.
- Umple vinetele pe jumatate cu aceasta compozitie, pune jumatatile de ardei cornul-caprei de-a lungul vinetei, ca intr-o copaie, unple cu putina compozitie de carne, apoi acopera cu felii mari de ardei kapia.
- Pune bucatile de vinete umplute intr-o tava unsa cu ulei si apa, boabe de piper negru si o crenguta de rozmarin si baga apoi tava in cuptorul incins 20 de minute.
- Cand sunt gata, scoate-le din cuptor si le poti servi fierbinti sau reci.