- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii umpluti cu orez este preparatul perfect pentru perioadele de post sau in diferitele regimuri si cure.
Ingrediente
- 10-12 cartofi mijlocii
- 3-4 cepe
- 4-6 linguri cu orez
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu patrunjel verde tocat
- sare
- piper macinat
- sos picant de rosii
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala cartofii, se curata de coaja, se golesc cu varful unui cutit ascutit. Miezul se pastreaza in farfurie, iar cartofii se umplu cu orez.
- Orezul, ales bob cu bob si spalat in mai multe ape, se caleste odata cu ceapa tocata, morcovul si patrunjelul spalate si trecute pe razatoare.
- Se invarte des in vasul in care se caleste orezul, adaugand cate putina apa, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se trage vasul de pe foc dupa 10 minute si se umplu cartofii folosind o lingura mai mica.
- Se asaza cartofii cu umplutura in sus intr-o tava inalta, se pune miezul de cartofi intre legumele umplute, se adauga apa si sos picant de rosii si se pune tava in cuptor pentru 45 de minute.
- Cartofii umpluti cu orez se servesc presarati cu verdeata tocata, fara paine, cu salata de varza sau cu muraturi.