- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii umpluti se prepara in multe feluri, de aceea noi va oferim varianta cea mai simpla si mai rapida pentru un pranz perfect.
Ingrediente
- 4 dovlecei
- 2 cepe
- 1 felie de paine
- 2 linguri cu margarina sau 3 linguri cu ulei
- sare
- 150 ml suc de rosii
- 3 linguri cu marar tocat
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Se spala dovleceii, se rad de coaja alba, se taie in doua pe lung, se inlatura semintele si se golesc cu atentie, folosind o lingurita cu coada lunga.
- Se spala ceapa, se toaca marunt, se caleste in ulei sau margarina, cu vasul acoperit. Cand ceapa devine transparenta se adauga morcovul trecut pe razatoare si rosiile decojite, taiate felii subtiri. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba amestecul de legume pana cand scade tot sosul.
- Peste legume se pune miezul dovleceilor, se amesteca usor, se pune felia de paine faramitata (se foloseste paine veche), apoi mararul tocat, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza.
- Se umplu jumatatile de dovlecei, se asaza in vas de sticla incasabila sau in tava, se acopera cu apa calda si suc de rosii si se coc in cuptor 30 de minute. Se servesc dovleceii calzi, cu paine proaspata.