Cartofi umpluti cu zarzavat calit

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii umpluti cu zarzavat calit sunt foarte gustosi si satosi, fiind la fel de aromati atat cazi cat si reci.

Ingrediente

    • 8-10 cartofi mijlocii
    • 3-4 rosii
    • 1/2 varza
    • 2 morcovi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 4 linguri cu ulei
    • marar si patrunjel frunze
    • 1 creanga de busuioc
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se curata, se spala si se toaca varza, morcovii si patrunjelul, se dau pe razatoarea mare, se calesc impreuna 10 minute in ulei fierbinte. Cand s-au inmuiat se adauga doua rosii decojite si taiate felii subtiri si se lasa vasul pe foc pana cand legumele nu mai au sos.
  2. Cartofii se spala, se fierb in coaja 20 minute, se scot si se curata cat sunt calzi, apoi se golesc de miez. Miezul bine faramitat se amesteca omogen cu legumele calite. Amestecul se sareaza si se pipereaza, apoi se umplu cartofii cu acesta.
  3. Se asaza cartofii intr-o forma unsa cu ulei, cu rosii felii printre ei si cu restul de umplutura. Se umple forma cu apa calda, se presara busuioc peste cartofi si se pune in cuptor pentru 45 de minute.
  4. Cartofii se servesc calzi, cu verdeata tocata deasupra si cu salata de sezon.

Recomandari

Mancaruri