- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de carnati cu plante aromate, este o mancare satioasa si armata, gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente
- 4-6 carnati mari
- plante aromate (cimbru, salvie, busuioc, rozmarin)
- 50 gr unt
- 100 gr parmezan
- 500 ml supa de carne
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Spalati plantele in apa calduta, scuturati-le in apa, taiati-le in bucati mari de 4-5 cm si lasati-le in apa cu zeama de lamaie pentru jumatate de ora.
- Spalati carnatii, stergeti cu servetele de hartie, taiati fiecare bucata in 3-4 felii.
- Taiati untul in bucati mici si imprastiati-le intr-o cratita emailata. Puneti plantele peste unt si carnatii, deasupra plantelor. Adaugati supa de carne (sau apa calda). Puneti cratita in cuptorul cald pentru 1/2 ora, stingeti focul si presarati peste carnati parmezan ras, cand carnatii s-au rumenit.
- Serviti portionat: carnatii langa legume fierte, paine de casa si vin rosu.