Carne de vita cu vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mancarea de carne de vita cu vinete este un preparat pe care trebuie sa il preparati negresit vara cand este sezonul vinetelor gustoase.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vita
    • 1 ceapa
    • 5 rosii
    • 1 lingurita faina
    • 3 vinete subtiri
    • patrunjel verde
    • 6 linguri ulei

Instructiuni de preparare

  1. Carnea se taie bucatele care se rumenesc in 3 liguri de ulei, apoi se scot si se pun deoparte. In uleiul ramas se pune ceapa tocata, rosiile curatate de pielite si seminte si taiate bucati, apoi se lasa sa se rumeneasca. Se adauga carnea in sos, se adauga sare, si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperind cratita cu un capac.
  2. Vinetele spalate se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa se scurga de zeama. Se sterg, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, repede, pe ambele parti.
  3. Cand carnea este fiarta se introduc bucatile de vinete, se presara patrunjel verde tocat si se introduce cratita in cuptor sa mai fiarba si sa mai scada sosul.
  4. Cand mancarea este gata, se lasa sa se racoreasca cateva minute, apoi se serveste.

Recomandari

Mancaruri