Dovlecei umpluti-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunt multe retete de dovlecei umpluti...dar sunt putine retete de dovlecei umpluti, care se fie gustoase, dietetice si de ce nu originale. Aceasta reteta de dovlecei umpluti trebuie sa o incercati si dvs.

Ingrediente

    • 4 dovlecei mici
    • 1,5 l supa de legume  
    • 2 cepe
    • 2 linguri de ulei de masline
    • 200 gr de rosii
    • sare de mare   
    • piper
    • 1 lingurita de boia de ardei 
    • 2 lingurite de oregano
    • 150 gr muschi de porc afumat 
    • 200 gr de branza proaspata
    • 150 gr orez 

Instructiuni de preparare

  1. Se spala dovleceii, se taie in doua pe lungime si se scoate interiorul cu o lingura. Jumatatile de dovlecei se oparesc 5 minute in supa de legume, apoi se lasa sa se scurga si se colecteaza zeama. Se curata ceapa si se toaca, apoi  se caleste in ulei fierbinte impreun? cu miezul dovlecelului pana devine sticloasa si apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si oregano si se lasa putin la racit.
  2. Muschiul de porc se taie cuburi, se amesteca cu branza proaspata si cu legumele calite si se condimenteaza dup? gust. Jumatatile de dovlecel se pun intr-un vas pentru sufleu, se umplu cu amestecul astfel obtinut si se gratineaza timp de 20-25 de minute in cuptorul fierbinte.

  3. Orezul se pune in 400 ml de supa  de legume si se fierbe la foc mic timp de 15 - 18 minute, apoi se serveste impreuna cu dovleceii.

Recomandari

Mancaruri