- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sardinele umplute este un preparat delicios, pe care nu trebuie sa il ratati deoarece are o aroma fina si delicata, pe care o veti indragi de la prima imbucatura.
Ingrediente
- 10 sardine proaspete
- 1 ceapa rosie, feliata subtire
- ulei de masline
- frunze de dafin proaspat
- 1 catel de usturoi, tocat marunt
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel, tocat marunt
- frunze de chimen, tocate marunt
- 30 gr seminte de pin
- 1 lingura stafide
- 1 lingura otet balsamic
- otet de vin
- 1 albus de ou
- 2 felii paine alba, rupta bucati mari
- 40 gr parmezan ras
- nucsoara
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Curatati sardinele de solzi, inlaturati capul si taiati pe orizontala, de la branhii spre coada. Indepartati maruntaiele si desfaceti fiecare sardina cu degetul, astfel incat sa obtineti doua bucati de file, unite doar prin pielea de pe burta. Scoateti oasele din partea centrala si clatiti usor bucatile de file cu apa rece. Stergeti-le apoi cu un prosop de bucatarie, asezonati-le cu sare si piper si ungeti-le cu ulei de masline.
- Cali?i ceapa intr-o tigaie in ½ lingura de ulei de masline, pana se fragezeste. Asezonati cu sare si adaugati usturoiul si dafinul tocat marunt. Turnati otetul balsamic si lasati lichidul sa se evapore. Dati tigaia la o parte si lasati-o sa se raceasca.
- Inmuiati stafidele in otet balsamic. Prajiti semintele de pin intr-o tigaie. Amestecati ceapa, usturoiul, pesmetul, patrunjelul, feniculul, semintele de pin, stafidele, parmezanul, albusul de ou si putina nucsoara rasa intr-un castron si asezati o lingura din acest amestec pe o jumatate de file de sardina. Acoperiti cu cealalta jumatate.
- Puneti sardinele intr-o tigaie, pune?i un strop de ulei si prajiti timp de 10-15 minute, iar cand sunt gata serviti cu bruschete si salata.