- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In zilele caniculare de vara cand nu mai stiti ce sa preparati pentru masa de pranz, sau nu aveti mult timp la dispozitie va oferim o reteta delicioasa de carne tocata cu dovlecei.
Ingrediente
- 300 gr carne tocata de vita
- 1 vanata
- 2 dovlecei
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 3 catei de usturooi
- 2 linguri ulei de masline
- 150 ml supa de legume sau de carne sau apa calda
- oregano
- rozmarin
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Cureti si tai legumele cubulete, iar ceapa si usturoiul le toci marunt.
- Incingi uleiul intr-o tigaie incapatoare, apoi pui carnea tocata la prajit, amestecand permanent pentru a nu se arde.Se adauga ceapa si usturoiul, lasand sa se caleasca 2-3 minute, apoi adaugi vanata, dovlecelul si ardeiul gras si le calesti impreuna pana se inmoaie.
- Se adauga rosiile si treptat se toarna supa, acoperind vasul cu un capac si lasand sa fiarba inabusit circa 10 minute.
- Condimentezi cu rozmarin, oregano, sare si piper, dupa gust, iar dupa 2-3 minute,iei tigaia de pe foc si lasi sa se racoreasca.
- Servesti mancarea calda,ornata cu o crenguta de rozmarin, adaugand optional,puitna smantana direct in farfurie.