- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somnulcu ciuperci este preparatul ideal pentru mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.Faptul ca pestele este un aliment sanatos face ca somn cu ciuperci sa fie un preparat dietetic.
Ingrediente
- 599 gr somn
- 100 gr unt
- 100 gr ciuperci proaspete
- 200 ml ulei
- 4 rosii
- 100 ml vin
- 1 ceapa
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se taie ceapa feliute foarte subtiri sau se toaca foarte marunt si impreuna cu rosiile curatate de pielite si de seminte, taiate in sferturi, se asaza intr-o cratita mai mare impreuna cu pestele. Se toarna vinul peste peste si se lasa sa fiarba 30 de minute, la foc mic.
- Ciupercile bine spalate, se taie felii, se inabusa in 50 gr unt, pana scade apa lasata de ele.
- Pestele gata fiert se scoate pe un platou. Sosul ramas se strecoara prin sita, se pune iarasi in cratita, se adauga in el ciupercile, se pune restul de unt, sare, piper si se mai fierbe 10 minute. Sosul fierbinte se toarna peste peste dupa care se poate servi.