- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Heringul marinat este foarte gustos si mai dietetic decat macroul marinat, intrucat este un peste mai slab.
Ingrediente
- 10 heringi
- 1 morcov
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 ml vin alb
- 100 ml otet
- 1 ceapa mare
- 4 buc arpagic
- 4 boabe de piper
- cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se toaca verdeata si se pun la fiert impreuna cu otetul, vinul, putina sare, boabele de piper, timp de 15 minute.
- Intr-un vas termorezistent se pun heringii, se acopera cu hartie pergament unsa cu ulei, deasupra se toarna supa de legume si se introduce vasul la cuptor pentru 20 de minute.
- Cand se scoate din cuptor se inlatura hartia pergament, se mai stropeste pestele cu ulei, se lasa sa se raceasca, dupa care se poate servi impreuna cu sosul din vas.