Cartofi cu bacon la tigaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu bacon la tigaie este reteta ideala pentru un pranz pe fuga, dar care sa fie totusi satios, gustos si aromat.

Ingrediente

    • 700 gr cartofi noi
    • 1 ceapa
    • 4 linguri ulei
    • 200 gr bacon
    • 2 catei de usturoi
    • rosmarin
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata cartofii, se spala, se taie felii potrivite si se prajesc intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei,
  2. In alta tigaie se incinge o lingura de ulei, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga abconul  taiat cubulete si se continua calirea pana cand baconul devine crocant.
  3. Se toarna  baconul rumenit peste cartofii prajiti, se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, sare si piper, dupa gust, si se mai lasa pe foc inca 2 minute. Se presara usturoiul tocat si se serveste imediat.

Recomandari

Mancaruri