- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu bacon la tigaie este reteta ideala pentru un pranz pe fuga, dar care sa fie totusi satios, gustos si aromat.
Ingrediente
- 700 gr cartofi noi
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei
- 200 gr bacon
- 2 catei de usturoi
- rosmarin
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata cartofii, se spala, se taie felii potrivite si se prajesc intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei,
- In alta tigaie se incinge o lingura de ulei, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga abconul taiat cubulete si se continua calirea pana cand baconul devine crocant.
- Se toarna baconul rumenit peste cartofii prajiti, se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, sare si piper, dupa gust, si se mai lasa pe foc inca 2 minute. Se presara usturoiul tocat si se serveste imediat.