Vinete umplute cu ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele umplute cu ton poate fi un pranz delicios in zilele de vara cand avem la dispozitie o gramada de legume.Aceasta reteta datorita faptului ca are un continut scazut de calorii poate fi consumata de toata lumea ajutand chiar in unele regimuri.

Ingrediente

    • 4 vinete nu prea mari, alungite
    • 160 gr de ton în ulei
    • 125 gr pesmet
    • 100 gr cascaval afumat picant
    • 50 g parmezan ras
    • 4 oua
    • 1 ceasca sos de rosii cu busuioc
    • extra virgin ulei de masline
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele se spala cu apa rece si apoi se taie in jumatati, pe lungime. Cu ajutorul unei linguri se scobeste miezul vinetei , lasand doar o jumatate de centimetru de miez , apoi se pune miezul scobit la fiert in apa clocotita cu sare timp de zece minute, apoi se  scoate miezul cu o sita si se lasa sa se scurga. In apa ramasa se pun pentru 3-4 minute vinetele jumatati, si nu se lasa mult timp deoarece ele trebuiesc sa ramana tari.
  2. Separat se pun la fiert 2 oua, care dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie in jumatati.
  3. Intre timp se prepara un sos de rosii. Se calesc cateii de usturoi intregi in ulei de masline, se stinge cu sucul de rosii si se condimenteaza cu putina sare si cateva frunze de busuioc tocat.
  4. Pentru prepararea umpluturii strangeti intre palme miezul de vinete oparit pentru a indeparta excesul de lichid si se pune intr-un castron. Se adauga parmezan ras, ulei de ton scurs, cascavalul afumat picant taiat cuburi mici, doua oua si se omogenizeaza compozitia. In cele din urma, sare si pesmet cat este nevoie pentru a face un aluat moale. Daca se pare prea uscat se adauga o lingura de sos de rosii.
  5. Se umplu jumatatile de vinete cu umplutura preparata si se asaza si jumatate de ou fiert.Se asaza vinetele umplute intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Peste fiecate vanata umpluta se pun 2 linguri de sos si se baga tava in cuptorul incins pentru 20 de minute. Cand se scot din cuptor se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline cat sunt inca fierbinti.

Recomandari

Mancaruri