- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de pui cu visine si cartofi noi ne dovedeste inca o data ca combinatia de fructe cu legume ne ofera un preparat delicios.Dulceata visinelor in combinatie cu carnea de pui ofera un festin de nota 10.
Ingrediente
- 2 pulpe de pui
- 200 gr ceapa
- 500 gr cartofi noi mici
- 1 teline mica
- 1 lingurita boia iute
- 2 linguri ulei
- 2 lingurite cimbru uscat
- sucul de la 2 portocale amestecat cu 2 linguri de apa
- 400 gr visine fara samburi
- 200 ml visinata
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Cartofii se tin in apa rece cateva minute, apoi se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala si se taie in doua. Telina se curata de coaja, se spala, apoi se taie fideluta sau fasii subtiri.
- Separat se amesteca uleiul,boiaua iute, putina sare si piper, apana se obtine o emulsie cu care se ung pulpele de pui, dupa care se baga in frigider pentru catve minute.Se aaza apoi pulpele intr-o tava si se baga in cuptorul incins, pentru 15-20 de minute.
- Cand pulpele incep sa se rumeasca se adauga cartofii, cepele, telina, cimbrul uscat si zeama de portocale amestecata cu 2 linguri de apa.Se baga tava in cuptor inca 30 de minute.
- La jumatataea timpului, adica dupa 15 minute,se adauga visinele si visinata, se potriveste gustul de sare si piper si daca mai e nevoie semai poate adauga si un pahar cu apa.
- Dupa 30 de minute, se scoate tava din cuptor si se lasa cateva minute sa se odihneasca apoi se poate servi alaturi de o salata de cruditati.