- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stufatul se poate pregati cu carne de porc, miel sau iepure dar este la fel de gustos si cu carne mai usor digerabila, cum este carnea de pui. Ficatul de vitel este poate cel mai gustos ficat si contine si o cantitate mare de fier si vitamine..
Ingrediente
- 500 gr ficat de vitel
- 4 cepe
- sare
- piper negru macinat
- 50 gr unt
- 200 ml vin alb
- 1 lingura faina
- 1 foaie de dafin
- patrunjel verde
- smantana
Instructiuni de preparare
- Untul se topeste intr-o tigaie in care apoi se caleste ceapa curatata si taiata julien. Cand ceapa devine sticloasa si incepe sa se rumeneasacse adauga faina, se amesteca si apoi se pune ficatul de vitel. Din cand in cand ficatul se intoarce pe toate partile ca sa se rumeneasca frumos.
- Cand ficatul este intors pe toate partile se adauga vinul, sare, piper, foaia de dafin si se acopera vasul cu un capac.Se lasa sa fiarba inabusit pana cand ficatul este moale si bine patruns.
- Ficatul se serveste taiat felii alaturi de sosul in care a fiert dar strecurat. Pentru decor se adauga putin patrunjel verde tocat fin si o lingura de smantana.