Cartofi cu ciuperci si suc de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu ciuperci si suc de rosii se pot prepara si cu sos mai iute daca va place gustul sosului iute.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 300 gr ciuperci
    • 2-3 cepe
    • 2 linguri cu ulei
    • sare
    • piper macinat
    • 175 ml suc de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se spala cartofii cu peria, se limpezesc sub jet de apa rece,apoi se pun sa fiarba jumatate de ora in apa calda cu sare. Cand cartofii incep sa se crape se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  2. Ceapa se curata, se lasa in apa rece cateva minute, se taie in forma de pestisori si se caleste 3-5 minute in ulei.
  3. Se curata ciupercile, se inlatura coditele dupa ce s-a aruncat partea care a stat in pamant, se spala in mai multe ape. Ciupercile se taie sferturi si se pun impreuna cu coditele tocate marunt peste ceapa calita. Se acopera vasul, se lasa pe foc mic sa scada bine.
  4. Se curata cartofii, se taie rondele, se asaza in vas de sticla termorezistent, uns cu ulei in strat gros, se sareaza si se pipereaza. Se pun ciupercile, se acopera cu alt strat de cartofi, se toarna deasupra suc de rosii si se pun la cuptor 30 de minute.
  5. Cartofii cu ciuperci si suc de rosii se servesc cu salata de sezon si cu sau fara paine.

Recomandari

Mancaruri