Tocanita din ciuperci proaspete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta se prepara foarte repede iar gustul ei delicios ne face sa uitam ca este un preparat de post.Ca un plus de gust putem adauga daca dorim o lingura de smantana la servire.

Ingrediente

    • 1,5 kg ciuperci proaspete
    • 4 legaturi de usturoi verde
    • 2 legaturi de ceapa verde
    • 2 legaturi de verdeata (marar si patrunjel)
    • 150  ml ulei
    • 150 ml de vin
    • 400 gr de rosii
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti ciupercile, le speli si le tai felii. Ceapa o cureti si dupa ce o speli bine o tai.
  2. Pui o tigaie la incins cu putin ulei  in care calesti ceapa si ciupercile. Stingi totul cu putin apa, condimentezi cu sare si piper si le lasi sa fiarba aproximativ 20 de minute.
  3. Intre timp verdeata o speli si o toci marunt, usturoiul il toci iar rosiile le tai cubulete.
  4. Adaugi pe rand in tigaie:verdeata, usturoiul si rosiile iar apoi vinul si lasi totul  sa mai dea in 2-3 clocote.
  5. Tocanita se serveste alaturi de mamaliguta  calda si un pahar de vin rosu!

Recomandari

Mancaruri