- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul intreg la cuptor este o reteta deosebita, iar stilul turcesc de preparare va cuceri prin gustul aromat si picant. Puiul este umplut cu un pilaf cu ciuperci, iar crusta sa este rumenita si crocanta, contrastand delicios cu suculenta carnii.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 1 cana de orez
- 200 gr de ciuperci
- o ceapa
- pasta de rosii
- boia de ardei dulce
- 3 morcovi
- 1 kg de cartofi
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Iei puiul il speli bine, dupa care il pui la fiert intr-o oala mare cu putina sare timp de 15 minute.
- Intre timp cureti ceapa, o toci marunt si o calesti intr-o tigaie cu putin ulei. Cand ceapa capata un aspect sticlos adaugi ciupercile si lasi sa se caleasca impreuna timp de 5 minute, dupa care adaugi orezul si stingi cu supa de pui (din oala in care a fiert puiul).
- Cand orezul este umflat suficient potrivesti gustul de sare si de piper. Cu amestecul obtinut umpli puiul.
- Separat amesteci pasta de rosii cu boiaua, usturoiul pisat, sare, piper. Cu amestecul obtinut ungi puiul.
- Cureti cartofii,ii tai felii, iar morcovul il tai rondele.
- Asezi legumele intr-o tava inalta iar peste ele pui puiul umplut. Dai tava la cuptor pentru o ora.
- Inainte de a servi puiul poti sa-l ungi cu putin ulei de masline,gustul va fi mai delicios!