- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Osso buco este unul dintre felurile de mancare specifice oraÅŸului Milano, capitala a provinciei italiene Lombardia, iar numele sau face referire la carnea folosita la preparararea sa: un rasol de vita, taiat circular cu tot cu osul care contine maduva.
Ingrediente
- 2-3 felii de rasol de vita
- 2 morcovi
- 1 telina
- 400 ml de vin alb
- 400 ml de supa de legume
- 1/2 lingura de faina
- 3 linguri de ulei
- 250 gr de orez
- sare si piper
- cimbru
Instructiuni de preparare
- Iei bucatile de rasol si pe calesti in putin ulei dupa care le tii la cald intr-o farfurie acoperita.
- Intre timp cureti si tai morcovii si telina pe care le pui in tigaia in care s-au prajit rasoalele. Cand legumele incep sa capete un aspect sticlos adaugi faina pe care o desfaci cu vin si supa. Adaugi sare, piper si cimbru si lasi sa dea in cateva clocote.
- Pui carnea in tigaie peste legume, acoperi cratita cu un capac si lasi la foc mic aproape 2 ore miscand din cand in cand cratita.
- In timp ce carnea e pe foc din orez poti prepara un pilaf care sa fie garnitura pentru mancarea preparata.