Osso buco

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Osso buco este unul dintre felurile de mancare specifice oraÅŸului Milano, capitala a provinciei italiene Lombardia, iar numele sau face referire la carnea folosita la preparararea sa: un rasol de vita, taiat circular cu tot cu osul care contine maduva.

Ingrediente

    • 2-3 felii de rasol de vita
    • 2 morcovi
    • 1 telina
    • 400 ml de vin alb
    • 400 ml de supa de legume
    • 1/2 lingura de faina
    • 3 linguri de ulei
    • 250 gr de orez
    • sare si piper
    • cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Iei bucatile de rasol si pe calesti in putin ulei dupa care le tii la cald intr-o farfurie acoperita.
  2. Intre timp cureti si tai morcovii si telina pe care le pui in tigaia in care s-au prajit rasoalele. Cand  legumele incep sa capete un aspect sticlos adaugi faina pe care o desfaci cu vin  si supa. Adaugi sare, piper si cimbru si lasi sa dea in cateva clocote.
  3. Pui carnea in tigaie peste legume, acoperi cratita cu un capac si lasi la foc mic aproape 2 ore miscand din cand in cand cratita.
  4. In timp ce carnea e pe foc din orez poti prepara un pilaf  care sa fie garnitura pentru mancarea preparata.

Recomandari

Mancaruri