Cartofi cu marar si sos alb

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii cu marar si sos alb sunt aromati si foarte gustosi mai ales daca folosim cartofi albi, noi pe care ii lasam intregi.

Ingrediente

    • 1,5kg cartofi
    • 2 linguri pline cu marar tocat
    • 2 linguri cu margarina
    • 3 linguri cu faina
    • sare
    • piper macinat-optional

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Se spala cartofii, se curata de coaja si se pun sa fiarba in apa calda cu sare. Se scot dupa 30 de minute, se scurg si se asaza pe un platou mare. Se acopera cu un sos alb facut din margarina inmuiata pe foc peste care se presara faina.
  2. Cand amestecul este omogen se subtiaza cu zeama in care au fiert cartofii. Se amesteca in sos ca sa nu se lipeasca de cratita. Dupa 10 minute sosul se rastoarna peste cartofi, se pipereaza usor si se decoreaza cu marar tocat. Se serveste mancarea calda, cu salata de sezon.

Recomandari

Mancaruri