Praz cu oua

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prazul cu oua este o mancare foarte rapida si delicioasa, pe care o puteti prepara ori de cate ori vin musafiri neasteptati la masa.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 150 gr unt
    • 2 fire de praz
    • 200 ml lapte
    • 5 felii de paine
    • 150 gr cascaval sau parmezan
    • 1 lingura faina

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prazul, se spala, apoi se taie rondele foarte subtiri (numai partea alba) care se inabusa intr-o lingura cu unt pana incepe sa se rumeneasca, intr-o cratita acoperita cu capac.
  2. Se prepara sosul alb, dintr-o lingura cu faina, o lingura cu unt si 200 ml lapte, astfel: se pune intr-o tigaie untul, si se lasa pe foc mic  pana se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca  sa se incorporeze bine in unt si se toarna cate putin laptele pana ce sosul devine ca o crema.
  3. Se ia sosul de pe foc si se amesteca cu cascaval sau parmezan ras. Se adauga prazul bine inmuiat, scazut si putin rumenit.
  4. Se fac ochiuri in apa in care se picura putin otet, ca sa iasa ochiurile mai frumoase.
  5. Se unge un vas cu unt, se asaza felii de paine prajite in unt, pe fiecare felie se asaza cate un ochi si deasupra se toarna compozitia de sos si se presara cascaval. Se introduce tava in cuptor sa se rumeneasca, apoi se poate servi.

Recomandari

Mancaruri