- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu masline au o aroma foarte fina a carei intensitate o puteti spori daca adaugati cand ii serviti cateva picaturi de ulei de masline.
Ingrediente
- 1,5 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 rosii
- usturoi
- 10-12 masline
- patrunjel verde tocat
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala si se curata cartofii, se taie felii mari si se spala in mai multe ape, dupa care se pun in sosul de ceapa.
- Ceapa se curata de coaja, se lasa in apa rece cateva minute si se taie in forma de pestisori. Se caleste in ulei adaugand apa rece sau calda pana cand devine transparenta. Se pune usturoi tocat dupa dorinta, apoi cele doua rosii taiate felii si decojite.
- Se lasa cu cratita acoperita cateva minute, apoi se pun cartofii, se sareaza, se pune o cana cu apa calda, se pun boabe de piper si se fierbe mancarea 20 minute. Se adauga maslinele fierte separat, se mai fierb impreuna 15 minute si se presara cu patrunjel tocat cand se serveste.