- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu morcovi si ciuperci aunt foarte gustosi si aromati, fiind in acelasi timp un preparat perfect in zilele de post.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 4-5 morcovi
- 300 gr ciuperci
- 1 ceapa
- 3 linguri cu ulei
- 1 rosie sau bulion de rosii
- sare
- piper boabe
- marar si busuioc tocate impreuna
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala si se curata legumele: cartofii se taie in 4-6 felii si se lasa in apa rece, morcovii se taie rondele groase de 1 cm, ceapa se taie in forma de pestisori, iarrosia se curata de coaja si se taie felii subtiri.
- Se caleste ceapa in ulei cateva minute, se pune restul legumelor si se adauga sare, piper boabe si o ceasca plina cu apa calda sau supa de zarzavat Se fierbe la foc mic cu vasul acoperit un sfert de ora, dupa care se pun ciupercile taiate sferturi si coditele tocate.
- Se fierbe mancarea inca jumatate ora, apoi se presara cu marar si busuioc tocate impreuna si se serveste calda, cu salata de sezon si paine uscata.