- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ghiveciul cu crap este un preparat foarte bun si aromat, perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1,4 kg crap fara cap
- 200 gr morcovi
- 100 gr ceapa
- 800 gr cartofi
- 100 gr telina radacina
- 150 ml ulei
- 100 gr pasta de tomate
- 200 gr mazare din conserva
- 200 gr fasole verde din conserva
- 300 gr ardei gras
- 400 gr rosii proaspete
- 300 gr ghiveci conserva
- 100 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 capatana usturoi
- piper macinat
- cimbru
- sare
Instructiuni de preparare
- Crapul se curata, se spala cu multa apa rece, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie felii. Morvocii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Cartofii se spala, se curata, se spala iarasi si se taie cubulete. Ardeiul gras se taie in fasii, iar rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Mazarea si fasolea verde se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde si usturoiul se curata, se spala si se taie amrunt, iar pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa.
- Ceapa, morcovii si telina se inabusa in ulei si 100 ml de apa, se adauga cartofii si ardeiul gras. Peste legumele inabusite, se adauga pasta de tomate si 300 ml de apa fiarta.
- Legumele se asaza intr-o tava, se adauga fasolea verde, mazarea, jumatate din cantitatea de rosii, ghiveciul conserva, piper, cimbru si usturoiul. Bucatile de crap se asaza deasupra, cu o felie de rosie.
- Se introduce tava la cuptor pentru 30 de minute, la temperatura modearata, iar spre sfarsitul fierberii se adauga vinul.
- Ghiveciul cu crap se serveste cald sau rece cu patrunjel verde deasupra.