- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul de salau rasol este un preparat foarte aromat si gustos, perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1,250 kg file de salau
- 100 ml vin alb
- 2 cepe
- 125 gr unt
- 150 gr faina
- 2 galbenusuri
- 1 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Fileul de salau se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala, se taie in sferturi si se stoarce de suc.
- Fileurile de salau se fierb in apa cu sare si ceapa.
- In unt incalzit, se adauga faina dizolvata in zeama in care fierbe pestele, se completeaza cu restul de zeama si se fierbe 20 de minute. Catre sfarsitul fierberii, se adauga galbenusurile, sare, vin si suc de lamaie. Cand sosul este gata, se strecoara peste fielurile de peste aranjate frumos pe un platou pescaresc.
- Fileul de salau rasol se serveste cald cu garnitura de cartofi natur.