Cartofi umpluti cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii umpluti cu carne sunt foarte gustosi si usor de preparat, fiind o mancare indragita foarte mult de copii.

Ingrediente

    • 12 cartofi mari
    • 250 gr carne de vitel, de pui sau de miel
    • 1 ceapa
    • 1 lingura cu pesmet
    • sare
    • 200 gr slanina
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati cartofii cu un burete aspru,apoi  puneti-i sa fiarba in apa calda 20 minute. Scurgeti apa, curatati si fasonati fiecare cartof, goliti de miez. Taiati partea de sus ca sa puteti goli mai usor.
  2. Faceti un amestec din carne tocata bucati mici si o ceapa taiata marunt, prajiti amestecul in unt pana cand nu mai are sos. Adaugati putina sare, amestecati omogen cu pesmet, umpleti cartofii pe care-i asezati cu umplutura in partea de sus si-i puneti intr-o cratita cu gura larga unul langa altul. Taiati slanina in felii subtiri pe care le asezati peste cartofi. Umpleti cu apa calda pana la jumatatea cartofilor, acoperiti cratita, sarati usor si fierbeti pe foc mic 30 de minute.
  3. Serviti cartofii fierbinti, cu sau fara slanina, langa vin alb sau rosu.

Recomandari

Mancaruri