Cartofi umpluti cu legume si pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de cartofi umpluti cu legume si pui a pornit de la una ceva mai migaloasa, pe care o fac cu regularitate si in curand o sa o repet pentru a o impartasi cu voi.

Ingrediente

    • 6 cartofi mari
    • 1 ceapa
    • 1 cutie ciuperci
    • 1 piept de pui dezosat
    • 1 cutie cu fasole neagra
    • 125 ml smantana de gatit
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala cartofii cu buretele, sterge-i cu un servet, presara putina sare si inteapa-i din loc in loc cu furculita.
  2. Asaza cartofii intr-o tava si baga-i in cuptor si lasa-i pana se patrund (cam o ora).Intoarce cartofii pe toate partile, ca sa se cuprinda pe toate partile.
  3. Separat,  caleste ceapa taiata marunt, apoi adauga peste ea carnea de pui taiata in cubulete mici. Lasa sa se rumeneasca, apoi adauga boabele de fasole si ciupercile. Adauga putina sare si stinge cu putina apa. Amesteca bine, toarna smantana si amesteca iarasi. Opreste focul si amesteca totul cu patrunjel verde tocat fin.
  4. Cu ajutorul unei lingurite, scoate miezul cartofilor si umple-i cu amestecul de legume si carne. Asaza cartofii apoi intr-un vas termorezistent si lasa-i in cuptor, la foc moderat, 15 minute, ca sa prinda crusta.

Recomandari

Mancaruri