- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii zdrobiti in amestec cu sunca sau jambon este o mancare foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 300 gr sunca sau jambon
- 2 linguri cu unt
- 3 oua
- sare
- piper macinat
- 200 ml suc de rosii
- 2 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati cartofii cu un burete aspru, limpeziti-i si puneti-i la fiert cu apa calda pentru jumatate de ora.
- Frecati spuma untul folosind o lingura de lemn, adaugati carnea tocata felii si cele 3 galbenusuri crude.
- Cand cartofii au fiert lasati sa se raceasca 10 minute, curatati de coaja, zdrobiti-i cu furculita pana obtineti o pasta uniforma.
- Amestecati cu crema de unt, oul si carnea - sarati si piperati. Adaugati albusurile batute spuma, omogenizati amestecul si puneti in tava unsa cu ule, apoi puneti forma in cuptorul cald pentru 30 de minute, la foc moderat.
- Cand mancarea este gata, adaugati sucul de rosii si stingeti focul. Cartofii vor absorbi repede sucul.
- Serviti mancarea calda, langa salata de sezon si vin alb.