Cartofi zdrobiti in amestec cu sunca sau jambon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofii zdrobiti in amestec cu sunca sau jambon este o mancare foarte gustoasa, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 300 gr sunca sau jambon
    • 2 linguri cu unt
    • 3 oua
    • sare
    • piper macinat
    • 200 ml suc de rosii
    • 2 linguri cu ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Spalati cartofii cu un burete aspru, limpeziti-i si puneti-i la fiert cu apa calda pentru jumatate de  ora.
  2. Frecati spuma untul folosind o lingura de lemn, adaugati carnea tocata felii si cele 3 galbenusuri crude.
  3. Cand cartofii au fiert lasati sa se raceasca 10 minute, curatati de coaja, zdrobiti-i cu furculita pana obtineti o pasta uniforma.
  4. Amestecati cu crema de unt, oul si carnea - sarati si piperati. Adaugati albusurile batute spuma, omogenizati amestecul si puneti in tava unsa cu ule, apoi puneti forma in cuptorul cald pentru 30 de minute, la foc moderat.
  5. Cand mancarea este gata, adaugati sucul de rosii si stingeti focul. Cartofii vor absorbi repede sucul.
  6. Serviti mancarea calda, langa salata de sezon si vin alb.

Recomandari

Mancaruri