Crap unguresc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crapul unguresc este un preparat putin picant, aromat si usor de preparat.

Ingrediente

    • 1,4 kg crap fara cap
    • 2 cepe
    • 50 gr pasta de tomate
    • 100 gr ardei gras
    • 100 gr costita afumata
    • 200 gr smantana
    • 150 ml ulei
    • biua de ardei iute
    • 1,5 kg cartofi
    • 400 gr rosii proaspete
    • piper macinat
    • 1 legatura patrunjel verde
    • cimbru
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se portioneaza, se spala si se sareaza. Cartofii, ceapa, ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, iar costita se taie fasii subtiri.
  2. Pestele uns cu 50 ml de ulei se asaza intr-o tava si se introduce la cuptor circa 15 minute.
  3. Ceapa, cartofii, ardeii se inabusa in 100 ml de ulei cu 100 ml de apa, apoi se aduaga pasta de tomate dizolvata in apa, cimbru, costita, boia iute,piper, sare, smantana si 500 ml de apa.
  4. Legumele se asaza intr-o tava, deasupra se pun bucatile de peste si cate o jumatate de rosie deasupra, apoi tava se mai baga la cuptor pentru 10 minute.
  5. Crapul unguresc se serveste cald cu patrunjel verde si felii de lamaie.

Recomandari

Mancaruri