- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul de salau portughez este foaret aromat si gustos, chiar daca il serviti cald sau rece.
Ingrediente
- 1,250 gr file de salau
- 3 cepe
- 150 ml ulei
- 50 gr faina
- 2 kg rosii proaspete
- 100 ml vin alb
- 75 gr pasta de tomate
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 lamai
- 100 gr salata verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Fileurile se spala, se portioneaza in 10 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar 10 rosii se lasa intregi. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa. Salata verde se curata, si se spala fiecare frunza in mai multe ape reci. Lamaile se spala si se taie sferturi, iar patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
- Fileul de salau se introduce la cuptor, intr-o tava cu 50 ml de ulei si se prajeste pe jumatate.
- Ceapa se inabusa cu 100 ml de ulei cu 100 ml de apa, se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml de apa, rosiile taiate felii, 1,5 litri apa fiarta si se continua fierberea.
- In sosul format se asaza bucatiel de peste, pe fiecare bucata de salau se asaza cate o rosie si se introduce la cuptor. La sfarsitul fierberii se adauga vin, sare si piper.
- Fileul de salau portughez se serveste pe pat de salata verde, felii de lamaie, iar deasupra se pune patrunjel verde tocat fin.